Perhepartio

Perhepartio on partiotoimintaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Lapset osallistuvat perhepartioon aina oman aikuisen kanssa. Aikuinen voi olla esimerkiksi vanhempi tai vanhemmat, isovanhempi, täti, setä, kummi tai joku muu läheinen aikuinen. Mukaan perhepartioon ovat tervetulleita kaikki kiinnostuneet, aiempaa partiokokemusta ei tarvita. Perhepartioon ovat tervetulleita osallistumaan myös perheen vanhemmat sisarukset. Perhepartio on lasten ja aikuisten yhteistä toimintaa, leikkimistä, puuhailua ja viihtymistä luonnossa.

Vuoren Valppaiden perhepartio on aloittanut toimintansa tammikuussa 2019. Perhepartioryhmä Timantit kokoontuu noin kerran kuussa partiokololla tai retkillä lähellä ja vähän kauempana. Tapaamiset kestävät noin 2-3 tuntia kerralla. Tyypilliseen perhepartiokertaan kuuluu alkupiiri, toimintaa, ulkoilua ja eväshetki. Ohjelmaksi suunnitteilla on nikkarointia, ensiapua, suunnistusta sekä erilaisia retkiä. Kokoontuminen päättyy muiden partiokokousten tavoin loppupiiriin, eli sisaruspiiriin.

Toimintasuunnitelma syksy 2019:


  • Su 1.9. - klo 10-12 - Perhepartiokokoontuminen - Kolo + lähimetsä - Nimilappujen nikkarointi 
  • Su 22.9. - klo 10-12 - Perhepartiokokoontuminen - Villa Elfvik, Espoo - Luontoretki & luontotaloon tutustuminen 
  • Su 6.10. - koko päivä - Espoon Pinkki Partiokisa - Olari - Sudenpennuille, ensimmäisen syksyn seikkailijoille ja perhepartioryhmille tarkoitettu päiväkilpailu. Päivän aikana kuljetaan kisavartiossa saattajan kanssa maastoon merkitty rata, jonka varrella on hauskoja ja opettavaisia tehtäviä. Päivä on hauska kokemus niin osallistujille kuin saattajillekin. Ilmoittautumiset Piritalla etukäteen. 
  • To 10.10. - klo 18-19:30 - Kiven Kierto - Kolo + lähiympäristö - Koko lippukunnan perinteinen Aleksis Kiven päivän tapahtuma 
  • Su 27.10. - klo 10-12 - Perhepartiokokoontuminen - Kolo - Leikkimaailman rakentelu 
  • Su 17.11. - klo 10-12 - Perhepartiokokoontuminen - Kolo + lähimetsä - Ensisammutus 
  • Pe 6.12. - klo 10-11 - Koko lippukunnan puurojuhla ja lupauksenantotilaisuus – Munkkivuoren Seurakuntatalo 
  • Su 15.12. - klo 10-12 - Perhepartiokokoontuminen - Kolo - Pikkujouluilua & nyyttärit

Tiedoksi halukkaille aikuisille: 
Su 8.9. - Pääkaupunkiseudun Partiolaisten Tervetuloa partioon kurssi ja Erätaito 0 - Retkeilyn alkeet aikuisille kurssi (Nuuksio) - Hinta 10+20 € - Itsenäinen osallistuminen ja ilmoittautuminen 25.08.2019 mennessä, lisätiedot: