Lippukuntalehti Kolotus

- akuuttiin partiodarraan

partiodarra (slg.):

huivikaulaista yksilöä (ikään katsomatta) leirin/retken/muun partiotapahtuman, erityisesti leirin, jälkeen koskettava psykologinen ilmiö, partiokuplan puhkeaminen.

Tyyppillisin hoitomuoto: muistelu yksin ja muiden huivikaulaisten yksilöiden kanssa, nukkuminen,

Tyypillisimmät oireet:

  • väsymys,

  • tyhjyyden tunne,

  • haikeuden tunne,

  • kaipuuden tunne,

  • makuupussissa nukkuminen,

  • ruoanlaitto trangialla tavanomaisessa asuinhuoneistossa,

  • metsän ja/tai savun haju vaatteissa.

Tubettaja HurHurin partiodarraa selittävä musiikkivideo (2020):

Mikä Kolotus?

Kolotus on partiolippukunta Vuoren Valppaiden virallinen (toisinaan viraton) lippukuntalehti. Kolotuksen funktio on vuosikymmenten saatossa muuttunut ja vaihdellut: ennen Kolotus oli lippukunnan tärkeä tiedotusväline, mutta erityisesti 2000-luvun ja digitalisaation myötä Kolotuksen rooli tiedotusvälineenä on vähentynyt sosiaalisen median kanavien muututtua ydinosiksi lippukunnan viestintää. Seurauksena Kolotus on 2000-luvulla huojunut vaarantuneen ja erittäin uhanalaisen tilan välillä aiempiin elinvoimaisempiin vuosiin verrattuna. Suojelutyötä on kuitenkin pyritty tekemään ja Kolotuksen elinvoimaa ylläpitämään, vaikka toistaiseksi epäsäännöllisen säännöllisesti. Tavoitteena kuitenkin on palauttaa uhanalaista Kolotusta takaisin elinvoimaisten lippukuntalehtien joukkoon. Mikäli sinussa asuva partiotoimittaja on vailla työtä ja kokee vastaavan suojelutyön tärkeäksi, Kolotuksen toimitus ottaa lisäkäsiä vastaan! Ota yhteyttä: vuorenvalppaat@vuorenvalppaat.fi tai lähesty toimitusta tapahtumissa/kokouksissa.

Lähde (ei muutoksia)

Alta pääset lukemaan Kolotuksia, uusia ja vanhoja:

(puuttuvat numerot eivät joko koskaan ilmestyneet tai lippukunnalla ei ole enää hallussaan luettavia kopioita, vinkkaa, jos omistat!)

⬇️ Huomaathan, että sivujen latautumisessa saattaa kestää jonkin aikaa, maltathan! ⬇️

Kolotusten digitalisoinnin toteutus (2021): Henri Salmi