Ajankohtaista

Ajankohtaista ūüďįūü¶Ö

Tältä sivulta löydät lippukunnan tuoreimmat uutiset ja tiedotuksen.

Vuoren Valppaiden toiminnassa käytössä olevat ohjeistukset korona-aikana:
bit.ly/VVKorona

VV - S√Ą√ĄNN√ĖT TOIMINTAAN KORONA-AJALLE.pdf

(15.10.2021) Adventtikalenterimyynti on alkanut!

Nyt niitä taas saa, nimittäin partiolaisten adventtikalentereita! Lue lippukunnan myynnistä lisää: adventtikalenteri

Lippukunnan myyntitavoite vuodelle 2021 on 1200 kalenteria, kannathan arvokkaan myyntikorkesi kekoon lippukunnan toiminnan hyväksi!

Kalenterit ovat myynnissä 15.10.-5.12.

Adventtikalenterimyynnin kunniaksi nettisivujen ilme on teeman mukainen :) Mukavaa joulunodotusta!

(19.09.2021) Varustelainaamo

Ilouutisia! Avaamme lippukuntalaisten käyttöön upouuden varustelainaamon! Varustelainaamosta on mahdollista lippukunnan jäsenenä lainata maksutta perusretkivälineitä retkille ja muihin tapahtumiin. Lainattavissa on:


 • Rinkka

 • Makuupussi

 • Makuualusta

 • Puukko

 • Ruokailuv√§lineet

 • Sadetakki

 • Sadeviitta

 • Otsalamppu


Kuinka saan lainavarusteet haltuuni?

1) Tapahtumiin ilmoittaudutaan Kuksan kautta. Halutessasi lainata varusteita, ilmoita siit√§ tapahtumailmoittautumisen yhteydess√§ ilmoittautumislomakkeen lopusta l√∂ytyv√§√§n ‚ÄúLis√§tietoja‚ÄĚ-laatikkoon.

2) Pyydä retkiviikon kokouksen jälkeen ryhmänjohtajaltasi haluamiasi varusteita lainaan. Ryhmänjohtajan kanssa täytetään varusteiden luovutuksen yhteydessä lainauslomake, johon kirjataan lainaajan yhteystiedot ja lainatut varusteet. Onneksi olkoon, varusteet ovat käytössäsi! Pidäthän niistä hyvää huolta, jotta ne säilyvät käyttökelpoisina myös seuraaville käyttäjille.

Kuinka pääsen lainavarusteista eroon?

Retken päätyttyä tuo lainavarusteet seuraavaan kokoukseen ryhmänjohtajallesi, joka kuittaa varusteet palautetuiksi. Vinkkaa kaverille!

Ottaako varustelainaamo vastaan lahjoituksia?

Jo vain! Mikäli omistat pieneksi jääneitä, hyväkuntoisia retkivarusteita, voit lahjoittaa ne varustelainaamoon muiden käyttöön tuomalla ne kokoukseen ryhmänjohtajallesi. Laitetaan hyvä kiertämään!
(11.08.2021) Syksyn 2021 kokousajat

Syksyn partiokokoukset, vko 33 (16.-22.8.) alkaen


Syksyn ensimmäiset partiokokoukset pidetään koulujen alettua eli viikolla 33 (16.-22.8.). Syksyn 2021 kokousajat ovat seuraavat:


 • [SU] Sudenpennut, 1.-3.lk

  • (US) Uudet sudenpennut, 1.lk - keskiviikkoisin klo 17:30-18:30

  • (PK) Purukumit, 2.lk - keskiviikkoisin klo 17:30-18:30

  • (KK) Kiit√§v√§t komeetat, 3.lk - tiistaisin klo 17:30-18:30

 • [SE] Seikkailijat, 4.-6.lk

  • (TP) Tulipallot, 4.lk - tiistaisin klo 17:30-18:30

  • (MM) MLG-Mursut, 5.lk - tiistaisin klo 18-19

  • (KA) STP-Kakkusiivut, 6.lk - keskiviikkoisin klo 19-20

 • [TA] Tarpojat, 7.-9.lk

  • (MG) MLG Gamers, 7.lk - maanantaisin klo 18-19

  • (SB) Starbucks, 8.lk - torstaisin klo 18-19

  • (NM) Nuuskamuikkuset, 8.lk - torstaisin klo 18-19

 • [SA] Samoajat (15‚Äď17v.)

  • (PE) Pesukarhu, 9.lk-11.lk - torstaisin klo 19-20:30


(Perhe) Perhepartio Timantit kokoustaa viikonloppuisin, pääsääntöisesti kerran kuussa (ks. Perhepartio)


Syksyllä aloittaville järjestetään kaikille ikäkausille yhteinen vanhempainilta ke 1.9. klo 18:45-19:30.


(09.06.2021) Kokoukset jatkuvat syksyllä viikolla 33 (16.-22.8.)

Kulunut lukukausi on sisältänyt partiotoimintaa laidasta laitaan. Mahtavan lopetuksen partiokeväälle toivat lämpimät säät, ensimmäiset yöretket pitkän tauon jälkeen sekä myös vanhempien ikäkausien lähitapaamisten asteittainen avaaminen. Kiitos kaikille toimintaan osallistuneille kuluneina poikkeuksellisina aikoina!

Syksyn partiokokoukset, vko 33 (16.-22.8.)


Syksyn ensimmäiset partiokokoukset pidetään koulujen alettua eli viikolla 33 (16.-22.8.). Syksyn 2021 kokousajat lyödään lukkoon kesän aikana, ja suurimmalla osalla kokousajat säilyvät samana kuin keväällä 2021.

PS. Nimbus NEXT -rastirata on kaikkien kierrettävissä 31.7. asti! Lisätietoa: https://www.nimbus2021.fi/rastirata/

(19.4.2021) Lippukunnan vuoden 2021 kesäleiri on Gisnep!

Lippukunnan kesäleiri Gisnep 16.-23.7.

Koulujen loma-aikojen myötä myös viikoittainen partiotoiminta siirtyi kesätauolle. Kesällä järjestetään kuitenkin Vuoren Valppaiden oma kesäleiri Gisnep (Evon leirialue, Hämeenlinna), jonne voi ilmoittautua vielä 18.6. asti.

Lisätietoa osoitteesta https://www.vuorenvalppaat.fi/ajankohtaista/kesaleiri, ilmoittautuminen osoitteessa https://kuksaan.fi/41241.

Tunnelmia edelliseltä kesäleiriltä, Kotvalta, löytää lippukunnan instagramista @vuorenvalppaat & Kotvan Facebook-sivulta: https://www.facebook.com/kotva2019

(7.4.2021) Uudet huivimerkit ovat saapuneet!

Kuten lippukunnan sosiaalisesta mediasta viime viikolla kävi ilmi, lippukunnan huivimerkkiä päivitetään. Uusi merkkimme on jo partioasun hihasta ja somesta tuttu lippukunnan lipun mukaisesti!

Vaihdoksessa käytännön vaihtoehtoja on lippukuntalaisilla kaksi:


a) omasta huivista otetaan pois vanha merkki ja ommellaan uusi tilalle. Itse huivimme siis ei muutu.


b) halutessaan voi säästää vanhan huivimerkin kiinni nykyisessä huivissaan, säilyttää sen muistona ja ostaa uuden, huivimerkittömän samanvärisen huivin, johon ommellaan uusi merkki.


Itse huivit siis säilyvät identtisinä, ainoastaan huivissa oleva merkki vaihtuu.

Tyhjän huivin hinta on 10e ja se maksetaan Vuoren Valppaiden tilille FI10 4055 4320 0101 25 viitteellä 1012, viestikenttään "partiolaisen nimi, huivi".

Vaihtoehtoisesti maksutavaksi käy myös MobilePay. Huivin saa kokouksessa kuittia näyttämällä.

Huivimerkki on jokaiselle lippukunnan huivikaulalle ilmainen & sellainen jokaiselle jaetaan veloituksetta. Uuden merkin saa lähikokouksessa omalta johtajalta!

Liitteenä vielä poiminta Vuoren Valppaiden lippukuntalehden, Kolotuksen vuoden 2005 numerosta, jossa esiteltynä lippukunnan tunnuksen vaiheita & vielä vuoden 1990 numero, jossa alkuperäinen selitys lippukunnan symboliikalle.


PS. Vuoren Valppaitakin vanhempi lippukuntalehti Kolotus (ilmestyi jo Vuoren Valppaiden esi-isän Talin Tiaisten aikaan 70-luvulla) on päässyt hukkumaan digiajan pyörteisiin ja etsii elvyttäjää. Mikäli Sinua puhuttelee perinteiden henkiin herättäminen ja lippukunnan tarmokkaan toiminnan taltioiminen, Kolotuksen päätoimittajan pesti voisi olla Sinun! Jos kiinnostuit, ota rohkeasti yhteyttä vastaamalla tähän viestiin :)


Aurinkoista kevättä kaikille! Pysykää val(pp)aina!

(3.3.2021) Tarpojien (6.lk) ja sitä vanhempien kokoukset maaliskuun etänä, rastirata kierrettävissä 27.3. asti

Kuudesluokkalaiset ja sitä vanhemmat etätoimintaan 8.-28.3.

Valtioneuvoston linjausten mukaisesti Vuoren Valppaissa kuudesluokkalaisten ja sitä vanhempien (myös perhepartion) partiotoiminta tapahtuu kokonaan etämuodossa 8.-28.3. Etäily maaliskuun ajan koskee siis ryhmiä MLG-Gamers, Starbucks, Nuuskamuikkuset, Pesukarhu sekä Timantit. Lisätietoja viikoittaisita kokouksista saa omalta ryhmänjohtajalta huoltajien Whatsapp-ryhmien kautta.

1.-5.luokkalaisten partiotoimintaan ei uusia muutoksia

1.-5.-luokkalaisten partiokokouksiin ei tule muutoksia, eli ne tapahtuvat samaan tapaan kuten tammi-helmikuussa.

Talviloman rastirata auki 27.3. asti

Talviloman ajan auki ollut rastirata Minä uskon -teemalla on auki 27.3. asti. Rastirata on suunnattu kaikille ikäkausille, ja sen suoritettua saa itselleen Minä uskon -partiomerkin, kun kertoo suorituksesta omalle ryhmänjohtajalle la 27.3. mennessä! Rastipaikat löydät yltä ja tästä linkistä

(20.2.2021) Talvilomalla 22.-28.2. ei kokouksia, rastirata kierrettävissä 27.3. asti

Talvilomalla ei partiokokouksia

Partio on kouluja mukaillen lomalla 22.-28.2.2021 välisen ajan. Nähdään taas maaliskuussa!


Talviloman rastirata

Talvilomalla on Munkkivuoren ja Munkkiniemen alueella pystyssä uusi rastirata. Tällä kertaa rastiradan läpikäyneet saavat itselleen sudenpentujen Minä Uskon -merkin, mukaillen vuoden 2021 ohjelmapainotusta "Katsomus (k)antaa". Rastirata sopii kaikille ikäkausille.


Rastien paikat löydät tästä linkistä tai ylläolevasta kartasta. Linkki karttaan löytyy myös toimintakalenteristamme (alla). Kiertelyn iloa!


Rastit ovat kierrettävissä 27.3. asti!


PS.

Adventtikalenterien myynnissä uusi ennätys

Vuoren Valppaat tekivät vuonna 2020 lippukunnan uuden kalenterimyyntiennätyksen koronarajoituksista huolimatta! Kalentereja myyntiin huikeasti yli 1700 kappaletta. Kalenterimyynnin tuloilla saamme katettua kolotilamme vuokran sekä pitämään partioharrastuksen tulevaisuudessakin edullisena meille kaikille.


Vuoren Valppaat oli myös Pääkaupunkiseudun Partiolaisten kolmanneksi paras lippukunta (yli sadan lippukunnan joukosta) sekä kokonaismyyntimäärän puolesta että henkeä kohden myytyjen kalenterien puolesta. Hyvä me! Kiitos kaikille ahkerille myyjille!


(25.12.2020) Joululoman rastiradat

Hyvää joulua kaikki Vuoren Valppaat!

Lippukunnan joululahja teille on joululomatekemisenä mahdollisuus merkkien suorittamiseen loppusyksystä tutuilla omatoimisilla rastiradoilla. Jokaisella radalla on pääasiallinen kohdeikäkausi, mutta radat ovat avoinna kaikille! Jokaisesta hyväksytysti suoritetusta radasta voi ansaita merkin :)

Rastiratojen kartat löydät yltä sivun yläosasta ja linkkeinä alta:

 • Sudenpennuille suunnattu rata: tiny.cc/LuonnossaLiikkuja

 • Seikkailijoille suunnattu rata: tiny.cc/Kotikulmilla

 • Tarpojille suunnattu rata: tiny.cc/KaupunkiTarppo

Kartat ovat Google Maps -pohjaisia ja ovat näin käteviä käsitellä kännykällä rastien lymypaikkoja etsiskellessä ulkona. Ratojen ensimmäinen rasti on merkattu talolla ja viimeinen maalilipulla.

Kiertoaikaa on pidennetty viikolla! Rastit ovat kierrettävissä su 17.1. asti!

Jätäthän palautetta! https://bit.ly/2Kkb63S


Merkin saa rastitehtävien vastauksiaan vastaan. Merkit ovat: Luonnossa liikkuja (sudenpennut), Kotikulmilla (seikkailijat) & Kaupunki-tarppo (tarpojat).

Perhepartiolaisille suosittelemme sudenpennuille suunnattua rataa, mutta myös seikkailijoiden radalle perhepartiolaiset ovat tervetulleita, mikäli slangin värittämä tutustumisretki Tarvoon innostaa.

Radoille tarvitsee mukaansa:

 • K√§nnykk√§ kartanlukuun

 • Otsalamppu tai taskulamppu, ettei pime√§ p√§√§se yll√§tt√§m√§√§n

 • Muistiinpanov√§lineet (paperia ja kyn√§)

 • Partiohuivi

 • Omat perheenj√§senet nuorimmille (sudenpennut ja perhepartio)

 • Iloista etsint√§mielt√§!

Huomioita radoista:

 • Tarpojien rata (Kaupunki-tarppo) on pitk√§ eik√§ sit√§ ole suunniteltu kuljettavaksi kerralla. Suosittelemme suorituksen pilkkomista pienempiin paloihin.

 • Samoin seikkailijoiden Kotikulmilla-rataan kannattaa varata riitt√§v√§sti aikaa reitin pituuden vuoksi (rata k√§y Tarvossa).

PS. Mikäli turhan loskainen sää ei ulkoiluun innosta, partiolaisten lukuhaaste on oiva vaihtoehto: https://www.paakaupunkiseudunpartiolaiset.fi/blogi/2020/12/14/partiolaisten-lukuhaaste/

Jouluisin terveisin & rastikiertelyn iloa toivottaen,

lippukunnan joulutontut

(12.12.2020) Adventtikalentereita myytiin 1700!

Adventtikalenterikampanja on onnistuneesti saatu p√§√§t√∂kseen kaikkien aikojen myyntienn√§tyksell√§! Kaiken kaikkiaan kalentereita myytiin huikeat 1700! Suuri kiitos kaikille myyntity√∂h√∂n osallistuneille, niin kaikille huivikauloille kuin teille vanhemmillekin! Jatketaan ensi vuonna samaan malliin, niin ylt√§nemme silloin kenties yli 2000:een myytyyn kalenteriin ūüėČ

Palkitsemme jokaisen ikäkauden myyntitykit, kun saamme jälleen lähikokouksia pitää!

Vuosittainen adventtikalenterikampanja on lippukunnan tärkein yksittäinen varainkeruukeino, jolla kerätään lippukunnalle toimintarahaa, jotta pystymme pitämään retkien ja leirien (sitten kun niitä vihdoin päästään taas pitämään!) hinnat kohtuullisina kaikille, ylläpitämään laadukasta toimintaa ja huolehtimaan kolon vuokrasta sekä kodasta & tontista!

Myyntipalkkio

Muistutuksena vielä, että jokainen myyjä on oikeutettu myyntipalkkioon 50snt/kalenteri.

Myyntipalkkion maksua varten tarvitsemme myyjän henkilötunnuksen (ilmoitamme tiedot Verohallinnon tulorekisteriin). Keräämme palkkiomaksua toivovien myyjien henkilötunnukset maksua varten jäsenrekisteri Kuksan kautta: https://kuksaan.fi/37654. Ilmoittauduttehan mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 19.12.

Kuksan rekisteriseloste: https://www.partio.fi/suomen-partiolaiset/tietoa-meista/henkilotietojen-kasittely/. Hävitämme tiedot palkkiot maksettuamme.

(16.01.2019) Perhepartio aloittaa!

Vuoren Valppaissa on keväästä 2019 alkaen mahdollista harrastaa perhepartiota!


Perhepartio on partiotoimintaa alle kouluikäisille lapsille ja heidän perheilleen. Lapset osallistuvat perhepartioon aina oman aikuisen kanssa. Tervetuloa mukaan leikkimään, puuhastelemaan ja viihtymään luonnossa! Perhepartio kokoontuu noin kolmen viikon välein sunnuntaisin Vuoren Valppaiden kololla sekä retkillä lähellä ja vähän kauempana. Perhepartion ensimmäinen kokoontuminen pidettiin sunnuntaina 27.1.2019 klo 10 alkaen, osoitteessa Porintie 3 (autotalli 21).


Jos olet kiinnostunut perhepartiosta, ota yhteyttä!


Lisätiedot: Perhepartio